Tudunk segíteni?

Találd meg egyszerűen amit keresel

A Billzon szoftverrel kapcsolatos tudnivalókat igyekszünk egyhelyre csoportosítani, az alábbiakban kategóriába szerveztük.

GYIK

Szoftverünkkel kapcsolatban feltett, gyakran ismételt kérdések

Dokumentáció

A szoftverünkről általunk készített dokumentáció, mely taltalmazza a modulokat, funkciókat és SDK hívásokat, REST API felületen keresztül.

Segítség kérése

Előfizetél a szoftverre és segítségre van szükséged? Nyiss egy ticket-et, melyre kollégáink egyike vagy a közösség rövid időn belül reagál.

Vágj bele, ismerkedj a programmal

Néhány leggyakrabban felmerült kérdés és válasz, melyet érdemes tudni a szoftver bevezetését megelőzően!

Webes technológiákra építve, gyorsan, egyszerűen, bárhonnan és bármikor elérhető. A vállalatirányítási szoftver privát, személyreszabott felhőben fut, folyamatos és automatikus frissítésekkel.

A Demo kipróbálását követően, a Billzon weblapján bárki szabadon készíthet a regisztráció. Az ügyviteli rendszer aktiválása a válaszott csomag fizetése után aktiválódik.

A vállalatirányítási rendszernek nincsenek külön fizetős vagy extra feláras funkciói, minden ügyfél folyamatos frissítéseket kap az előfizetés ideje alatt.

Hozzáférését és adatait nem töröljük, viszont a kapcsolódó adatbázis read-only státuszba állítjuk, így új adatok már nem vihetőek fel a rendszerben amíg újra nem aktiváljuk.

Vedd fel a kapcsolatot velünk

Érdeklődsz a szoftverünkkel kapcsolatban, írj bátran!

Közösségi segítség

Ha nem találod a választ és szükséged van segítségre